Sposób przygotowania:
Sałatka ze śledziem i burakiem
Śledzie namaczamy przez minimum 1 godzinę w wodzie, aby były mniej słone.
Następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
Buraki obieramy, gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę.
Roszponkę lub rukolę myjemy i osuszamy.
Śledzie, buraki i roszponkę lub rukolę łączymy w salaterce.
Czosnek siekamy drobno, łączymy z oliwą i sokiem z cytryny. Dodajemy pieprz.
Otrzymany sos dodajemy do sałatki, mieszamy.
Następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
Buraki obieramy, gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę.
Roszponkę lub rukolę myjemy i osuszamy.
Śledzie, buraki i roszponkę lub rukolę łączymy w salaterce.
Czosnek siekamy drobno, łączymy z oliwą i sokiem z cytryny. Dodajemy pieprz.
Otrzymany sos dodajemy do sałatki, mieszamy.