kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Sałatka ze szparagów w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka ze szparagów w pikantnym sosie

Sałatka ze szparagów w pikantnym sosie

Składniki:

Sałatka ze szparagów w pikantnym sosie

 

  • 50 dag szparagów
  • sól
  • cukier
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 2 łyżki keczupu
  • pieprz
  • chili
  • 1 jajko
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szparagów w pikantnym sosie
Szparagi oczyścić z włókien, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać cukier, sól, ugotować, odcedzić, pokroić na kawałki długości 2 cm. Przyrządzić zaprawę przez zmiksowanie oleju, soku cytrynowego, keczupu, pieprzu, soli i chili. Szparagi wymieszać z zaprawą i pozostawić w lodówce na 1 godz. Przed podaniem posypać drobno posiekanym jajkiem, ugotowanym na twardo oraz natką,