Sposób przygotowania:
Salceson
Żółtka + cukier ubić mikserem na jednolitą masę, a białka natomiast na sztywną pianę ( do białek dodać szczyptę soli lepiej i szybciej się ubiją ). Dodać olej, ucierając dalej stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem lub sodą, kakao, olejek a na sam koniec pianę. Wszystko delikatnie wymieszac.
Jabłka pokroić w kostkę i razem z bakaliami dodać do ciasta i jeszcze raz powoli i dokładnie wymieszać.
Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 45 - 50 minut.
Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem, pokrojone wygląda jak salceson.
Jabłka pokroić w kostkę i razem z bakaliami dodać do ciasta i jeszcze raz powoli i dokładnie wymieszać.
Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 45 - 50 minut.
Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem, pokrojone wygląda jak salceson.