gocha irl

gocha irl

Szef Kuchni
[Przepisów: 118]

salceson z grzybow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ja daje borowiki przed podaniem pokroic na niezbyt cienkie plastry

salceson z grzybow

Składniki:

salceson z grzybow

 

  • 50 dag niewielkich grzybow
  • 6 jajek
  • 5 dag wedzonego boczku
  • 2 cebule
  • 1/2 lyzeczki kminku
  • 1 lyzka oleju
  • sol i pierz

Sposób przygotowania:

salceson z grzybow
grzyby umyc krodko obgotowac okolo 15 minut odcedzic .4 jajka ugotowac na twardo i obrac grzyby i jajka posiekac .cebule pokroic i lekko podsmazyc na rozgrzanym oleju .wymieszac wszystko w misce wbic 2 pozostale jajka dodac drobno pokrojony boczek pieprz i sol i uprzednio sparzony kminek mase wyrabiac recznie przez kilka mimut uformowac kule i zawinac ja w czyste plotno obwiazac sznurkiem i wlozyc go gotujacej sie wody na 10-15 minut po wyjencu zwody poloztc salceson na desczce przycisnac druga deseczka i ciezarkiem zostawic na 4 godziny .

Tagi:

jajko jajka