Sposób przygotowania:
salcesonik
ciasto: kefir, jajka, sodę i kakao wymieszać; dodać owoce.
kruszonka: margarynę stopić, dodać resztę składników, połączyć. do kruszonki wlać ciasto- wymieszać. wlać do blaszki i piec 45 minut.
krem: pół szklanki mleka rozrobić z dwiema mąkami. pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać rozrobione mąki, zagotować. budyń ostudzić. margarynę utrzeć, dodając stopniowo budyń i cukier waniliowy.
przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. ciasto przekroić wzdłuż na dwie części; spód posmarować połową kremu, włożyć biszkopty, zalać tężejącą galaretką. drugi placek posmarować resztą kremu. posmarowaną stroną ułożyć na biszkoptach.
kruszonka: margarynę stopić, dodać resztę składników, połączyć. do kruszonki wlać ciasto- wymieszać. wlać do blaszki i piec 45 minut.
krem: pół szklanki mleka rozrobić z dwiema mąkami. pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać rozrobione mąki, zagotować. budyń ostudzić. margarynę utrzeć, dodając stopniowo budyń i cukier waniliowy.
przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. ciasto przekroić wzdłuż na dwie części; spód posmarować połową kremu, włożyć biszkopty, zalać tężejącą galaretką. drugi placek posmarować resztą kremu. posmarowaną stroną ułożyć na biszkoptach.