Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Salsa parykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Doskonały dodatek do dań gorących i do wędliny, bardzo dobrze pasuje do dań z grilla

Salsa parykowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Salsa parykowa

 

Sposób przygotowania:

Salsa parykowa
Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i zemleć w maszynce do mięsa. Czosnek obrać i wycisnąć przez wyciskarkę do czosnku. Włożyć wszystko do garnka, dodać cukier, olej, ocet, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wymieszać i zagotować. Gotować około 10 minu i gotujące przełożyć do nagrzanych słoiczków. Słoiki odwrócić do góry dnem.
Salsa parykowa
Podstawowe składniki to dwa rodzaje papryki czosnek
Salsa parykowa
Wszystkie składniki wymieszane w garnku należy gotować około 10 minut