Sposób przygotowania:
Salsa serowa
Przygotowanie;
Przygotować głęboką patelnię.Rozgrzać,wlać łyżkę oliwy.Zeszklić delikatnie obraną szalotkę wraz z czosnkiem,wrzucić pokrojoną uprzednio papryczkę.Gdy całość będzie gorąca,lać śmietanę i stopniowo białe wino.Dorzucić ser żółty i gotować na wolnym ogniu aż zacznie się topić.Dodawać stopniowo bulion,posypać solą oraz pieprzem.
Przygotować głęboką patelnię.Rozgrzać,wlać łyżkę oliwy.Zeszklić delikatnie obraną szalotkę wraz z czosnkiem,wrzucić pokrojoną uprzednio papryczkę.Gdy całość będzie gorąca,lać śmietanę i stopniowo białe wino.Dorzucić ser żółty i gotować na wolnym ogniu aż zacznie się topić.Dodawać stopniowo bulion,posypać solą oraz pieprzem.