Salsa serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

świetny delikatny sos do mięs i ryb z grilla

Salsa serowa

Składniki:

Salsa serowa

 

  • 100 g pokrojonego żółtego sera
  • 2 pokrojone w kostkę szalotki
  • łyżka oliwy
  • 100 ml śmietany
  • 50 ml bulionu warzywnego
  • papryczka chili
  • 20 ml białego wina
  • posiekany ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Salsa serowa
Przygotowanie;
Przygotować głęboką patelnię.Rozgrzać,wlać łyżkę oliwy.Zeszklić delikatnie obraną szalotkę wraz z czosnkiem,wrzucić pokrojoną uprzednio papryczkę.Gdy całość będzie gorąca,lać śmietanę i stopniowo białe wino.Dorzucić ser żółty i gotować na wolnym ogniu aż zacznie się topić.Dodawać stopniowo bulion,posypać solą oraz pieprzem.

Tagi:

sery ser