Sposób przygotowania:
salsefia obsmażana
Salsefię umyć, obgotować, oskrabac dolną część ostrym nożem opłukać, powiązać w pęczki i wrzucić do wrzącej wody posolonej i ugotować.
Ostudzić, odcedzić i osuszyć.
Do mąki dodać jajka , 1/3 łyżeczki soli , śmietanę , szczyptę cukru i doskonale wymieszać ubijając trzepaczką.
W przygotowanym cieście zanurzać korzonki salsefii i natychmiast smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem.
Rumienić na złoty kolor.
Ostudzić, odcedzić i osuszyć.
Do mąki dodać jajka , 1/3 łyżeczki soli , śmietanę , szczyptę cukru i doskonale wymieszać ubijając trzepaczką.
W przygotowanym cieście zanurzać korzonki salsefii i natychmiast smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem.
Rumienić na złoty kolor.