ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

salsefia obsmażana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać bezpośrednio po usmażeniu, jako gorącą przystawkę ułożoną na półmisku i ozdobioną jarmużem.

salsefia obsmażana

Składniki:

salsefia obsmażana

 

Sposób przygotowania:

salsefia obsmażana
Salsefię umyć, obgotować, oskrabac dolną część ostrym nożem opłukać, powiązać w pęczki i wrzucić do wrzącej wody posolonej i ugotować.
Ostudzić, odcedzić i osuszyć.
Do mąki dodać jajka , 1/3 łyżeczki soli , śmietanę , szczyptę cukru i doskonale wymieszać ubijając trzepaczką.
W przygotowanym cieście zanurzać korzonki salsefii i natychmiast smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem.
Rumienić na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka