KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie.

Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie

 

  • 150 gr świeżego sandacza,
  • mały kalmar,
  • 1/4 papryczki czerwonej,
  • sos pomidorowy,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 szalotka,
  • 2 cm świeżego imbiru,

Sposób przygotowania:

Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie
Sandacza obsmażamy na złoty kolor, gotowego odstawiamy w ciepłe miejsce. Kalmara oczyszczamy, kroimy na cienkie krążki. Rozgrzewamy patelnie, skrapiamy oliwą i smażymy, cebulę, czosnek, imbir i paprykę, dodajemy kalmary, smażymy 6-8 minut, następnie dodajemy sos pomidorowy i przyprawy. Na talerz układamy sandacza i ozdabiamy sosem z kalmarem. Dekorujemy zieleniną, lampka dobrego wina i potrawa gotowa. Smacznego.
Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie
Sandacza dokładnie myjemy i oczyszczamy .
Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie
Rybę obsmażamy na złoty kolor na oliwie.
Sandacz z kalmarem w pomidorowym sosie
Przygotowujemy sos z pomidorów i kalmara.

Tagi:

sosy pomidory