Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sandwicz szefa kuchni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

smaczne i dla każdego głodnego

Sandwicz szefa kuchni

Składniki:

Sandwicz szefa kuchni

 

  • 8 kromek jasnego chleba żytniego
  • 350 g indyka, pokrojonego w cienkie plastry
  • 170 g gotowanej szynki cienko pokrojonej
  • 12 plastrów ugotowanego boczku
  • 12 plasterków pomidora
  • 4 plastry sera szwajcarskiego lub innego dobrej jakości
  • 4 plastry dojrzałego sera najlepiej typu Cheddar
  • miękkie masło

Sposób przygotowania:

Sandwicz szefa kuchni
Pomiędzy każde dwie kromki chleba włożyć po 85 g indyka, 40 g szynki, 3 plastry boczku, 3 plasterki pomidora, 1 plaster sera szwajcarskiego lub innego i 1 plaster sera typu Cheddar.
Posmarować masłem zewnętrzną stronę każdego sandwicza i piec w opiekaczu aż przyrumieni się z obu stron.
Najlepiej smakują z zupą cebulową.