szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Sardynki czosnkowe w zieleninie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sardynki w zieleninie pysznym daniem rybnym

Sardynki czosnkowe w zieleninie

Składniki:

Sardynki czosnkowe w zieleninie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sardynki czosnkowe w zieleninie
Koperek i natkę opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Sardynki opłukać i osuszyć, natrzeć je solą morską oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie nasmarować oliwą, ułożyć w nim sardynki. Czosnek obrać i drobno posiekać, wymieszać z posiekaną zieleniną, sokiem cytrynowym i 6 łyżkami oliwy, dodać utłuczony w moździerzu pieprz kolorowy. Utworzoną mieszanką natrzeć ryby w naczyniu, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec razem pół godziny. Podawać z pieczywem.