Sposób przygotowania:
Sardynki z piri-piri :
Sardynki wyjąć z puszki. Sos w którym były zlać do miseczki , dodać olej i piri-piri .Wymieszać warzywa z sosem .Ułożyć sardynki w miseczce na warstwie sosu i polać resztą . Zostawić w lodówce na 30 minut.
Smaczne- ostre- bardzo mi odpowiada . Zwykła sardynka z puszki a zupełnie inaczej smakuje .
Smaczne- ostre- bardzo mi odpowiada . Zwykła sardynka z puszki a zupełnie inaczej smakuje .
dora620
Babciagramolka
Piri-piri to jest taka papryczka i jednocześnie nazwa przyprawy. Bardzo ostra .W dużych marketach można dostać na stoiskach z oientalną żywnością . Na forum jest temat o przyprawach egzotycznych - dzis tam trochę o niej napisałam ( jutro wstawię zdjęcie przyprawy ) . Z tym że ja swoją dostałam od córki z Anglii bo ona dużo używa i jak kupuje sobie to i dla mnie. Ale u nas też jest .Można też zamiast Piri-piri używać sos Sambal Oelek