haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Schab cioci Aldony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki, niedzielny obiad! :)

Schab cioci Aldony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab cioci Aldony

 

  • 4 duże pory lub 3 cebule
  • 6 kotletów schabowych bez kości
  • 1/2 kg pieczarek
  • Ketchup
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab cioci Aldony
Schab umyć, rozbić, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym oleju (tylko ściąć z dwóch stron). Przełożyć na talerz. Na tym samym tłuszczu podsmażyć ok 10 min Umyte i pokrojone w grube plastry pieczarki. Przełożyć na dno brytfanny, do której wcześniej wlaliśmy odrobinę oleju, tak aby pieczarki zajmowały tylko połowę powierzchni. Por pokroić w krążki albo cebule w piórka. Zeszklić na tłuszczu. Przełożyć do brytfanny, pokrywając resztę dna. Na wierzch ułożyć kotlety, całość zalać ketchupem, posolić i popieprzyć. Dusić ok. 15 minut. Podawać z młodymi ziemniaczkami.
Schab cioci Aldony
Etap 1
Schab cioci Aldony
Etap 2
Schab cioci Aldony
Etap 3
Schab cioci Aldony
Etap 4