Sposób przygotowania:
Schab cioci Zosi
Cebulę obieramy, kroimy w pół krążki. Czosnek obieramy, myjemy, przeciskamy przez praskę. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do większej torebki i rozbijamy mocno tłuczkiem do mięsa. Wyjmujemy z torebki, nacieramy czosnkiem, solimy i oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę i dodajemy ją do mięsa. Wszystko podlewamy 1/2 szklanki wody, wsypujemy paprykę, przykrywamy, zagotowujemy i dusimy na małym ogniu 20 minut. Kapustę kwaszoną odsączamy i siekamy. Dodajemy do mięsa. Dusimy aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę, zagotowujemy i podajemy.