WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1754]

Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab marynowany w przyprawach, czosnku i sosie sojowym, duszony z cebulą, papryką czerwoną i brzoskwiniami z puszki.

Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami

 

  • ok. 600g schabu
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3-4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 płaska łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami

ETAP 1:

Schab pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodać przyprawę do mięsa, rozgnieciony czosnek i sos sojowy. Wymieszać, przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie obsmażyć na patelni na niedużej ilości oleju.

Cebule obrać i drobno pokroić, dodać do mięsa. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w paseczki, dodać do mięsa. Wymieszać, posypać ziołami prowansalskimi i dusić razem ok. 20-30 minut.

Brzoskwinie odsączyć i pokroić na plasterki, dodać na patelnię. Dusić razem aż mięso będzie mięciutkie.

Podawać np. z ryżem.

Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami
Schab z warzywami i brzoskwiniami po uduszeniu na patelni
Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami
Pokrojone brzoskwinie dodałam pod koniec duszenia
Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami
Papryka czerwona i cebula dodane do mięsa na patelni
Schab duszony z cebulą, papryką i brzoskwiniami
Schab pokrojony w kostkę i zamarynowany z przyprawami