Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Schab duszony w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne, duszone mięso podane w pikantnym sosie, najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub kaszą.

Schab duszony w pikantnym sosie

Składniki:

Schab duszony w pikantnym sosie

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w pikantnym sosie
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy w rondlu oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy kilka minut, pod koniec wrzucamy czosnek. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w średniej grubości plastry.

Podsmażamy je z obu stron, aż się lekko zrumieni. Następni podlewamy wodą i dusimy na niewielkim ogniu przez około półtorej godziny, aż schab będzie miękki. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką słodką i ostrą.

Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody i zagotowujemy.  



Tagi:

schab obiad