Sposób przygotowania:
Schab duszony w pikantnym sosie
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy w rondlu oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy kilka minut, pod koniec wrzucamy czosnek. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w średniej grubości plastry.
Podsmażamy je z obu stron, aż się lekko zrumieni. Następni podlewamy wodą i dusimy na niewielkim ogniu przez około półtorej godziny, aż schab będzie miękki. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką słodką i ostrą.
Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody i zagotowujemy.
Podsmażamy je z obu stron, aż się lekko zrumieni. Następni podlewamy wodą i dusimy na niewielkim ogniu przez około półtorej godziny, aż schab będzie miękki. Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką słodką i ostrą.
Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody i zagotowujemy.