Sposób przygotowania:
Schab duszony z cebulką
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą a następnie posypujemy mąką.
Głęboki garnek mocno rozgrzewamy, wlewamy 2 łyżki oleju i smażymy mięso z każdej strony. W międzyczasie cebulę obieramy kroimy w ćwiartki, czosnek obieramy.
Zrumieniony schab wyjmujemy i do tego samego garnka wrzucamy cebulę, zrumieniamy pod koniec dodając całe ząbki czosnku.
Do usmażonej cebulki dodajemy ponownie mięso, zalewamy szklanką wody, dodajemy przyprawy, gałązki koperku i dusimy pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu przewracając mięso i uzupełniając odparowana wodę
Ja mięso będzie mięciutkie, wyjmujemy i powstały sos miksujemy blenderem.
Schab kroimy w plastry, polewamy sosem, podajemy z ziemniaczkami i sałatką. Smacznego!
Głęboki garnek mocno rozgrzewamy, wlewamy 2 łyżki oleju i smażymy mięso z każdej strony. W międzyczasie cebulę obieramy kroimy w ćwiartki, czosnek obieramy.
Zrumieniony schab wyjmujemy i do tego samego garnka wrzucamy cebulę, zrumieniamy pod koniec dodając całe ząbki czosnku.
Do usmażonej cebulki dodajemy ponownie mięso, zalewamy szklanką wody, dodajemy przyprawy, gałązki koperku i dusimy pod przykryciem około 40 minut, od czasu do czasu przewracając mięso i uzupełniając odparowana wodę
Ja mięso będzie mięciutkie, wyjmujemy i powstały sos miksujemy blenderem.
Schab kroimy w plastry, polewamy sosem, podajemy z ziemniaczkami i sałatką. Smacznego!