Sposób przygotowania:
Schab dzika z łagodnym sosem whisky
Schab dzika pozbawiamy wszelkich niedoskonałości. Posypujemy solą oraz papryką pepperoni mieloną z dwóch stron. Czosnek obieramy i siekamy. Nacieramy nim schab z jednej strony. Następnie mięso wkładamy do woreczka z zamknięciem strunowym i odsysamy powietrze (można pomóc sobie słomką). Mięso wkładamy do wody o temperaturze około 59-63°C. W tym przedziale podgrzewamy wodę przez około 1,5 godziny. Po wyjęciu mięso szybko studzimy. Rozgrzewamy patelnię grillową. Kładziemy schab i obsmażamy z dwóch stron. Soki z woreczka próżniowego przelewamy do garnuszka. Wlewamy również 100ml bulionu. Zagotowujemy. Dodajemy masło. Nieustannie mieszając redukujemy sos. Podlewamy whisky. Ewentualnie możemy zagęścić szczyptą mąki. Garnek zdejmujemy z ogniu nie przerywając mieszania. Pokrojone, soczyste mięso z dzika polewamy przygotowanym sosem. Smacznego.