Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Schab gotowany w sosie z chrzanu Wasabi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne chude mięso z ostrym sosie chrzanowym z orientalną nutką .

Schab gotowany w sosie z chrzanu Wasabi

Składniki:

Schab gotowany w sosie z chrzanu Wasabi

 

  • 30 dag schabu bez kości
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek pietruszki
  • 1/3 białej części pora
  • szczypta soli
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • szczypta cukru
  • chrzan Wasabi do smaku

 

Sposób przygotowania:

Schab gotowany w sosie z chrzanu Wasabi
Warzywa i mięso zalać wodą , lekko osolić - doprowadzić do zagotowania , zmniejszyć gaz i gotować przez godzinę . W drugim rondelku rozpuścić masło , wsypać mąkę , zamieszać , rozprowadzić śmietanką zmieszaną z wywarem ( ok 1 szklanki ) .Ogrzewać chwilę aż sos zgęstnieje . Dodać do smaku chrzan Wasabi i szczyptę cukru.
Mięso pokroić w plastry .Podawać z sosem i ziemniaczkami z wody.
Warzywa można użyć do sałatki .

Tagi:

beza schab bezy