monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Schab mexicana na cebulce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięsko przeuroczo się prezentuje na talerzu a do tego wspaniale smakuje:) myślę,że sprawdzi się na stole podczas przyjęć rodzinnych, polecam:)

Schab mexicana na cebulce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab mexicana na cebulce

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 8 łyżek mrożonki meksykańskiej
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól,pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
  • 1/2 łyżeczki zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania:

Schab mexicana na cebulce
W garnku zagotować wodę. Położyć na nim durszlak i wrzucić mrożonkę, przykryć pokrywką i gotować na parze około 10 minut ( opcja dla osób nie mających urządzenia do gotowania na parze). Zdjąć i ostudzić. Dodać ketchup i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawami i rozłożyć farsz. Zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Cebulę obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Olej rozgrzać. Cebulę wstępnie zeszklić i przełożyć mięso. Smażyć z obu stron, stale mieszając aby mięso i cebula się nie przypaliły. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Schab mexicana na cebulce
mrożonke ugotować na parze i ostudzić
Schab mexicana na cebulce
dodać ketchup i wymieszać
Schab mexicana na cebulce
na rozbite mięso nałożyć farsz i zwinąć
Schab mexicana na cebulce
smażyć razem z cebulę do miekkości