pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Schab musztardowy parzony z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczny schab z ostra marynatą

Schab musztardowy parzony z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab musztardowy parzony z warzywami

 

  • 40 dag schab bez kości,
  • 2 łyżki musztarda sarepska lub delikatesowa,
  • Sól,
  • pieprz ziołowy,
  • 3 marchewki,
  • 1 brokuł

 

Sposób przygotowania:

Schab musztardowy parzony z warzywami
Schab kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę i również dorzucamy do mięsa. Dodajemy 2 łyżki musztardy, dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3h. Marchewki oraz brokuła myjemy i kroimy. Schab gotujemy na parze przez ok. 15 min następnie dorzucamy marchewki, gotujemy kolejne 15 min. Na koniec dorzucamy brokuła i parzymy do miękkości tego ostatniego.
Schab musztardowy parzony z warzywami
Schab w marynacie

Tagi:

beza schab bezy