Sposób przygotowania:
Schab na bordowo
Schab pokroić na kotlety. Rozbić je dokładnie tłuczkiem do mięsa, doprawić solą i
pieprzem i podsmażyć na oleju.
W tym czasie obrać cebule i pokroić je w
pióra. Cbulę ułożyć na mięsie, dusić wszystko chwilkę pod
przykryciem.
Wino zmieszać ze słodkim dżemem borówowym (jak nasz jest cierpki, to możemy dosłodzić cukrem). WInem z dżemem zalać mięso na patelni. Gotować
ok 20 minut.
pieprzem i podsmażyć na oleju.
W tym czasie obrać cebule i pokroić je w
pióra. Cbulę ułożyć na mięsie, dusić wszystko chwilkę pod
przykryciem.
Wino zmieszać ze słodkim dżemem borówowym (jak nasz jest cierpki, to możemy dosłodzić cukrem). WInem z dżemem zalać mięso na patelni. Gotować
ok 20 minut.