Sposób przygotowania:
Zupa chrzanowa
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, masło stopić w garnku w którym będziemy gotować zupę i podsmażyć na nim cebulę, następnie zalać 1,5 litra wody, dodać liść, ziele angielskie, drobno posiekany czosnek oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w grube plastry, następnie dorzucić do garnka w trakcie gotowania ziemniaków. Kiedy ziemniaki są miękkie dodajemy chrzan i zabielamy zupę śmietaną wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami gorącego wywaru na koniec doprawiamy solą, pieprzem i suszonym majerankiem po dodaniu przypraw zupę gotujemy jeszcze kilka minut.
Jajka gotujemy osobno na twardo i po obraniu kroimy na talerzu, zalewamy gorącą zupą i podajemy.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w grube plastry, następnie dorzucić do garnka w trakcie gotowania ziemniaków. Kiedy ziemniaki są miękkie dodajemy chrzan i zabielamy zupę śmietaną wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami gorącego wywaru na koniec doprawiamy solą, pieprzem i suszonym majerankiem po dodaniu przypraw zupę gotujemy jeszcze kilka minut.
Jajka gotujemy osobno na twardo i po obraniu kroimy na talerzu, zalewamy gorącą zupą i podajemy.