Sposób przygotowania:
Schab nadziewany borowikami wg Yvonne
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim cebulę. Dodajemy drobno pokrojoną ½ grzybów i smażymy przez 15 minut (do całkowitego odparowania płynu z patelni). Wsypujemy sól i pieprz. Mieszamy, zdejmujemy z ognia. Do przestudzonej masy wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Schab płuczemy, za pomocą noża robimy w środku nacięcie (tak, jak do schabu ze śliwkami). W nacięciu upychamy (dość ciasno) farsz grzybowy. Rozgrzewamy na głębokiej patelni pozostały olej, obsmażamy na nim schab ze wszystkich stron. Następnie dodajemy resztę pokrojonych grzybów i smażymy przez 5 minut. Wlewamy wodę, wkruszamy Kostkę Mięsną, dodajemy suszoną paprykę i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut (należy sprawdzać, czy mięso jest miękkie). Gdy mięso jest gotowe – wyjmujemy je z patelni, koncentrat mieszamy z jogurtem i papryką w proszku, zagęszczamy tym powstały sos. Podajemy z kaszą i ulubioną surówką.
Smacznego!
Smacznego!
Sarenka