Sposób przygotowania:
Schab nadziewany kokosową dynią z sosem żurawinowy
Dynie obieramy i kroimy w kostkę. W rondlu rozpuszczamy 1,5 łyżki oleju, wrzucamy dynię i dusimy do miękkości. Gdy jest miękka, dodajemy rozgnieciony czosnek, skórę i sok z cytryny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie rozgniatamy wszystko widelcem na jednolitą masę. Nadzienie powinno być dość pikantne aby całym jego smakiem przeszło mięso od środka. Keczup powoduje, że dość sucha masa robi się bardziej wilgotna i dodaje jej lekkiego pomidorowego smaku. W każdym kotlecie robimy nacięcie tworząc kieszonkę. Napełniamy do 3/4 masą dyniową i spinamy brzeg wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy resztę oleju i na wolnym ogniu smażymy kotlety z obu stron. Usmażone mięso odkładamy na bok aby odpoczęło, a na patelnię z całym smakiem smażenia wlewamy 2 łyżki wody i wrzucamy żurawinę. Dusimy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kotlety polewamy ciepłym sosem.