Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Schab nadziewany śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyborne danie na świąteczny obiad.

Schab nadziewany śliwkami

Składniki:

Schab nadziewany śliwkami

 

  • 1,5 środkowego schabu,
  • sól
  • pieprz
  • suszone zioła: tymianek, majeranek,
  • śliwki z puszki w zalewie,
  • 2 szt cebula,
  • 8 ząbków czosnku

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany śliwkami
Umyć mięso, osuszyć i położyć na desce. Ostrym nożem rozkroić wzdłuż, by utworzył się prostokątny płat.Natrzeć solą, pieprzem i rozdrobionym czosnkiem. Śliwki wypestkować, rozłożyć na mięsie.Mięso zwinąć i obwiązać, natrzeć solą i pieprzem i ziołami. Piec w rękawie foliowym około 60 min.Gotowy upieczony schab polać gorącym sosem ze zmiksowanych śliwek.