iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Schab paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Schab do tej pory przyrządzałam zawsze na ciepłe. A szkoda, bo na zimno jest też bardzo smaczny. Warto taki przygotować.

Schab paprykowy

Składniki:

Schab paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Schab paprykowy
Schab kroimy w plastry moczymy 2 godziny w soli peklującej, po tym czasie płuczemy. Cebule kroimy w piórka, paprykę w kostkę, wrzucamy do rondla zalewamy szklanką wody, dodajemy sól, pieprz, listki, ziele, pomidory sparzone i pokrojone, dusimy 20 minut. Schab obsypujemy solą, pieprzem, papryką słodką, i wrzucamy do wrzątku, gotujemy 40 minut. Schab wykładamy na półmisek i przykrywamy farszem, wstawiamy do lodówki. 

Tagi:

schab papryka