Sposób przygotowania:
Paprykowy duszony schab
Do miseczki przelać olej. Czosnek wycisnąć, dodać do oleju. Kostkę mięsną rozkruszyć i również dodać do oleju razem z solą i pieprzem ziołowym. Dokładnie wymieszać. Schab dobrze natrzeć przygotowaną mieszanką, przykryć folią spożywczą i odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki. W brytfance rozgrzać kilka łyżek oleju. Podsmażyć na nim lekko mieloną paprykę. Włożyć schab i zrumienić go z każdej strony (uważać, żeby papryka się nie spaliła). Do schabu dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilkę podsmażać. Do brytfanki wlać wodę. Wody ma być tyle, żeby mięso było prawie całe nią przykryte. Brytfankę przykryć. Mięso dusić do miękkości. Podawać np. z ziemniaczkami.