Sposób przygotowania:
Roladki paprykowe ze schabu
Kotlety schabowe ułożyć na folii spożywczej i przykryć drugim kawałkiem a potem tłuczkiem do mięsa lekko rozbić na szerokie płaty. Każdy kolet polać odrobiną oleju i odłożyć na 15 minut. Kotlety posypać pieprzem , papryka . Posmarować ketchupem . Na każdy położyć kawałek boczku, pasek papryki konserwowej , pasek cebuli, kawałek skórki od chleba , grzybek suszony .Zwinąć tak by farsz nie wypadał. Obwiązać rolady nicią do mięs .
Posypać z wierzchu papryka mieloną .Skropić maggi w płynie .
Rozgrzać na patelni olej . Rolady smażyć ze wszystkich stron na rumiano , pod koniec dodając masło .
Cebule pokroić drobno w kostkę , a papryki w paski .Na dno garnka z grubym dnem wsypać najpierw cebulę z papryką , a na nie przełożyć z patelni rolady razem z tłuszczem na którym się smażyły . Na patelnię wlać 1 szklankę wody i zagotować .Przelać do garnka z mięsem .Wlać resztę wody .Wrzucić kostkę bulionu wołowego .
Dusić na małym gazie 1 godzinę pod przykryciem ( lub trochę dłużej tak by sos się zgotował i był gęsty ).
Wyjąć rolady i usunąć nici .
Doprawić sos do smaku ( maggi , papryka mielona , pieprz ) i zagęścić mąką jeśli trzeba .
Posypać z wierzchu papryka mieloną .Skropić maggi w płynie .
Rozgrzać na patelni olej . Rolady smażyć ze wszystkich stron na rumiano , pod koniec dodając masło .
Cebule pokroić drobno w kostkę , a papryki w paski .Na dno garnka z grubym dnem wsypać najpierw cebulę z papryką , a na nie przełożyć z patelni rolady razem z tłuszczem na którym się smażyły . Na patelnię wlać 1 szklankę wody i zagotować .Przelać do garnka z mięsem .Wlać resztę wody .Wrzucić kostkę bulionu wołowego .
Dusić na małym gazie 1 godzinę pod przykryciem ( lub trochę dłużej tak by sos się zgotował i był gęsty ).
Wyjąć rolady i usunąć nici .
Doprawić sos do smaku ( maggi , papryka mielona , pieprz ) i zagęścić mąką jeśli trzeba .