jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Schab peklowany z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

schab peklowany z gruszkami smakuje wyśmienicie

Schab peklowany z gruszkami

Składniki:

Schab peklowany z gruszkami

 

  • 8 dag wędzonego boczku
  • 2 średnie cebule
  • 20 dag marchewki
  • 50 dag groszek
  • 25 dag ziemniaków
  • 4 plastry wedzonego schabu po 15 dag
  • pieprz grubo zmielony
  • 1 peczxek pietruszki
  • 1/2 litra rosołu instant

Sposób przygotowania:

Schab peklowany z gruszkami
Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Marchew i ziemniaki obrać, wymyć i pokroić w plastry. Gruszki wymyć, przekroić na pół i wykroić gniazda nasienne. Pokroić gruszki na cząstki. Boczek przyrumienić w garnku. Skwarki wyjąć i odłożyć na bok. W wytopionym tłuszczu przesmażyć krążki cebuli. Dodać marchew, ziemniaki i gruszki. Wlać rosół i zagotować. Plastry wędzonego schabu wymyć i ułożyć na jarzynach i gruszkach. Wszystko posypać pieprzem i gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 30 minut. Natkę pietruszki wymyć, osuszyć z wody i drobno posiekać. Schab podawać posypany natką pietruszki i skwarkami.

Tagi:

wymyć schab