laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Schab pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na niedzielny obiadek polecam

Schab pieczony

Składniki:

Schab pieczony

 

  • Kilogram schabu karkowego
  • 1/3 litra bulionu
  • pół opakowania galaretki porzeczkowej
  • łużeczka soli ziołowej
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżeczki sosu sojowego

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony
Schab myjemy,suszymy i możemy naciąć w kilku miejscach.
Mięso natrzeć solą ziołową i imbirem. W naczyniu żaroodpornym lub na blaszce położyć schab kością do dołu i wstawić do piekarnika na 1,5 godz w tem.180 stopni.
Połowę opakowania galaretki przygotować według przepisu z opakowania dodająć połowę porcji wody. Zanim galaretka wystygnie wymieszać ją z bulionem i sosem sojowym.Po godzince pieczenia schab posmarować przygotowaną mieszanką
Po wyjęciu z pieca schab przestudzić i pokroić w plastry.