monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Schab pieczony w buraczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Czasem nie chcę nam się siedzieć w kuchni godzinami to danie nam w tym pomoże robi się je błyskawicznie

Schab pieczony w buraczkach

Składniki:

Schab pieczony w buraczkach

 

  • 10 cieniutkich plastrów schabu bez kości
  • 6 świeżych średnich buraczków (liście od botwinki polecam zostawić do gołąbków)
  • oliwa z oliwek
  • świeżo mielona sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Schab pieczony w buraczkach
Bierzemy naczynie do zapiekania które smarujemy oliwą i wykładamy na nie plastry schabu jeżeli są grube proponuję rozbić dość cieniutko na to plasterki obranych buraczków solimy pieprzymy i ponownie schab i buraczki sól i pieprz wierzch naczynia zakrywamy folią i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut po tym czasie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze chwilkę aż buraczki będą miękkie .