Sposób przygotowania:
Schab pieczony w przyprawach
Mięso dokładnie myjemy i odsączamy z wody, przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy.
Wkładamy do miski i polewamy olejem oraz posypujemy przyprawami. Mięso nacieramy z każdej strony, miskę przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. W międzyczasie kilka razy obracamy mięso na drugą stronę.
Po tym czasie mięso wkładamy do brytfanki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. W połowie pieczenia przewracamy mięso na drugą stronę. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy.
Wkładamy do miski i polewamy olejem oraz posypujemy przyprawami. Mięso nacieramy z każdej strony, miskę przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. W międzyczasie kilka razy obracamy mięso na drugą stronę.
Po tym czasie mięso wkładamy do brytfanki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. W połowie pieczenia przewracamy mięso na drugą stronę. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy.