Sposób przygotowania:
Pasztet z cukinii i marchewki
Cukinię myjemy i i wycieramy, ścieramy na tarce jarzynowej do miski, posypujemy solą i mieszamy. Odstawiamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do startej cukinii.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cukinię i marchew odciskamy z płynu i przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 10 minut. Upieczony pasztet studzimy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cukinię i marchew odciskamy z płynu i przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 10 minut. Upieczony pasztet studzimy.