kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 726]

Schab pieczony z rozmarynem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszny schab pieczony z rozmarynem. Możemy go podać zarówno na obiad jak też na kanapki. Polecam.

Schab pieczony z rozmarynem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab pieczony z rozmarynem

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony z rozmarynem
Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do miski i posypujemy solą i pieprzem. Świeży rozmaryn myjemy i osuszamy, kroimy na bardzo drobno i dodajemy do miski z mięsem. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i rozmarynem i przekładamy do woreczka foliowego na suwak. Wkładamy do lodówki na 3 - 4 godziny.

Po tym czasie mięso przekładamy do brytfanki i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1, 20 minut.
Schab pieczony z rozmarynem
Umyte mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz rozmaryn.
Schab pieczony z rozmarynem
Natarte przyprawami mięso przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki