kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1322]

Pasztet rosołowy z indyka i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny pasztet. Przygotowany z mięsa z indyka i warzyw z rosołu. Polecam do obiadu lub na kanapki.

Pasztet rosołowy z indyka i warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet rosołowy z indyka i warzyw

 

  • 450 g ugotowanego mięsa z rosołu
  • 300 g ugotowanych warzyw z rosołu
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki suszonej cebuli
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki konopi z otrębami owsianymi
  • foremka do pieczenia

Sposób przygotowania:

Pasztet rosołowy z indyka i warzyw
Warzywa z rosołu przekładamy na cedzak i odsączamy. Mięso oddzielamy od kości i przekładamy do miski. Do mięsa dokładamy warzywa i obrany czosnek, razem mielimy w maszynce do mięsa.

Do zmielonego mięsa i warzyw dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.

Upieczony pasztet studzimy.
Pasztet rosołowy z indyka i warzyw
Mięso oddzielamy od kości i przekładamy do miski.
Pasztet rosołowy z indyka i warzyw
Do miski z mięsem dodajemy pokrojone warzywa.
Pasztet rosołowy z indyka i warzyw
Do zmielonego mięsa dodajemy resztę składników.
Pasztet rosołowy z indyka i warzyw
Wyrobioną mięsną masę przekładamy do foremki.