Sposób przygotowania:
Pasztet rosołowy z indyka i warzyw
Warzywa z rosołu przekładamy na cedzak i odsączamy. Mięso oddzielamy od kości i przekładamy do miski. Do mięsa dokładamy warzywa i obrany czosnek, razem mielimy w maszynce do mięsa.
Do zmielonego mięsa i warzyw dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Upieczony pasztet studzimy.
Do zmielonego mięsa i warzyw dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Upieczony pasztet studzimy.