Schab pieczony z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sok pomarańczowy zredukować na małym ogniu do połowy objętości (gotować na małym ogniu tak długo aż połowa soku odparuje). Ostudzi

Schab pieczony z majerankiem

Składniki:

Schab pieczony z majerankiem

 

  • 1,5 kg kawałek schabu
  • 6 łyżek musztardy francuskiej z całymi ziarnami
  • 3 łyżeczki suszonego majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 szklanka soku pomarańczowego lub ¼ szklanki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Schab pieczony z majerankiem
Sok pomarańczowy zredukować na małym ogniu do połowy objętości (gotować na małym ogniu tak długo aż połowa soku odparuje). Ostudzić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, połączyć wszystkie składniki marynaty. Natrzeć mięso ze wszystkich stron, odstawić pod przykryciem do lodówki na noc. Następnego dnia owinąć schab folią aluminiową i piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni.