Sposób przygotowania:
Wędlina pieczona
Schab umyć. Do garnka wlać przegotowaną wodę, dodać sól i wymieszać do rozpuszczenia. Włożyć mięso, przykryć i wstawić do lodówki na dobę.
Po tym czasie mięso wyjąć z zalewy, osuszyć. przełożyć do suchego garnka. Z cytryny wycisnąć sok. Wlać wraz z olejem do mięsa. wsypać rozmaryn i świeżo mielony pieprz kolorowy.
Czosnek przecisnąć przez praskę i też dodać do mięsa. natrzeć dokładnie mięso marynatą. Odstawić na 8 godzin do lodówki.
Po tym czasie mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i zawiązać. Piec około 90 minut w 160 stopniach. Kroić w plastry po całkowitym wystudzeniu
Po tym czasie mięso wyjąć z zalewy, osuszyć. przełożyć do suchego garnka. Z cytryny wycisnąć sok. Wlać wraz z olejem do mięsa. wsypać rozmaryn i świeżo mielony pieprz kolorowy.
Czosnek przecisnąć przez praskę i też dodać do mięsa. natrzeć dokładnie mięso marynatą. Odstawić na 8 godzin do lodówki.
Po tym czasie mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i zawiązać. Piec około 90 minut w 160 stopniach. Kroić w plastry po całkowitym wystudzeniu