Sposób przygotowania:
Pieczony schab z rozmarynemETAP 1:
Mięso umyć i dokładnie osuszyć, następnie natrzeć solą peklową, pieprzem i rozmarynem, skropić sokiem cytrynowym i posypać drobno posiekanym czosnkiem,
ETAP 2:
Natarte przyprawami mięso odstawić najlepiej na noc do lodówki.
ETAP 3:
Obrać marchew i pokroić w grube plastry, seler i pietruszkę pokroić w kostkę, a cebulę w ćwiartki, wszystkie przekrojone warzywa przełożyć do worka przeznaczonego do pieczenia w piekarniku do warzyw dodać łyżeczkę jarzynki i niewielką ilość pieprzu czarnego, wymieszać, aby wszystko się dokładnie wymieszało.
ETAP 4:
Zamarynowane mięso włożyć do worka z warzywami, dołożyć koper i lubczyk, dokładnie skręcić i spiąć woreczek. Worek z mięsem ułożyć w naczyniu w którym będziemy piec.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzać do 200 st i piec mięso około 80 minut około 10 minut po upieczeniu mięso zostawić jeszcze na jakieś 10 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, aby odpoczęło.