Sposób przygotowania:
Schab po cygańsku
Schab pokroić na 8 kotletów, lekko rozbić, posypać solą i pieprzem. Panierować kotlety w mące, smażyć na tłuszczu z obu stron na rumiano. Przełożyć kotlety do rondla, podlać odrobiną wody, dusić kilka minut, na wolnym ogniu.
Cebulę obrać, papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paski, cebulę w piórka. Udusić cebulę na tłuszczu, dodać paprykę i sos cygański, razem poddusić.
Przełożyć cebulę z papryką do kotletów, dusić kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Cebulę obrać, papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paski, cebulę w piórka. Udusić cebulę na tłuszczu, dodać paprykę i sos cygański, razem poddusić.
Przełożyć cebulę z papryką do kotletów, dusić kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.