kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Schab po Cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czosnkowy posmak schabowego

Schab po Cygańsku

Składniki:

Schab po Cygańsku

 

  • Mięso:
  • 0,5 kg schabowego
  • 7 ząbków czosnku
  • Trochę majeranku
  • 1 śmietana ( gęsta)
  • Sól i pieprz
  • Dodatek:
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Schab po Cygańsku
Mięso: Schabowego pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem, po solić i po pieprzyć oraz posypać lekko majerankiem. Do miski wlać śmietanę, obrać czosnek i wycisnąć go do śmietany przez wyciskacz do czosnku. Wymieszać. Dodatek: Patelnie wstawić na ogień i wlać olej. Jak będzie rozgrzany smażyć schabowe. Usmażone schabowe ułożyć na talerzu i polać je sosem śmietanowo-czosnkowym.

Tagi:

mięso