andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

schab po cygańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

kotlety schabowe przekładane warstwowo farszem z warzyw i ananasa

schab po cygańsku

Składniki:

schab po cygańsku

 

 

Sposób przygotowania:

schab po cygańsku
Zaczynamy od umycia i pokrojenia schabu na kotlety(jak najmniejsze,jeżeli jest duży płat schabu to kroimy na połowe) Solimy ,pieprzymy ,smażymy tradycyjnie w jajku i bułce .Odstawiamy na bok i robimy farsz. Cebulę kroimy na cienkie piórka (najlepiej w teflonowym rondlu) i smażymy na złoty kolor dodajemy umyte,obrane i pokrojone w kostkę pieczarki oraz umytą i osuszona paprykę ,pokrojoną w cienkie paski to wszystko dusimy razem w rondlu około 15 minut pod koniec przyprawiamy solą ,vegeta ,pieprzem i słodką papryką.Ananasy z puszki kroimy w kostkę i dodajemy do farszu z warzyw ,sok z ananasa łączymy z sosem cygańskim i dobrze rozrabiamy dodajemy do warzyw i ananasa dusimy jeszcze wszystko razem około 10 minut czesto mieszając .W dużym naczyniu żaroodpornym zamykanym układamy na przemian warstwami warzywa i kawałki schabu-ostatnia warstwa z warzyw. Zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170stopni na około półtorej godzinki.SMACZNEGO!