Sposób przygotowania:
Schab po warszawsku
Jajka obrać, posiekać. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, odcisnąć. Wymieszać jajka z majonezem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Schab pokroić na 4 plastry, każdy plaster naciąć głęboko w połowie grubości nie rozcinając do końca. W utworzoną w ten sposób kieszeń nałożyć jajka z majonezem i cebulą. Jeżeli schab nie będzie podawany od razu, należy powlec go warstwą galaretki, aby nie wysechł.
Marzena.M.Siek
Gość
Marzena.M.Siek
A mi się ten przepis bardzo podoba, bowiem nie jest tak czasochłonny, i bardziej smakowo mi "podchodzi".
zewa
A ja znam schab po warszawsku tez trochę inny. Gotujemy tak jak Ty Regino, ale w nacięcie wkłada się masło chrzanowe tj. masło wymieszane dokładnie z chrzanem. Więc jak widać jak to mówią co kraj to obyczaj.