Sposób przygotowania:
Schab pod beszamelem
Kotlety lekko rozbijamy solimy, pieprzymy i obsmażamy na patelni. Obsmażone kotlety przekładamy do lekko naoliwionego naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażamy posiekaną w półplasterki cebulę i obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Układamy je na schabie. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, przesmażamy chwilę stale mieszając aby mąką się nie przypaliła, i powolutku dolewamy mleka. Mieszamy ciągle aby nie zrobiły nam się grudki i aby sos się nie przypalił. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy sos wylewamy na wierzch schabu i pieczarek, pokrojonym drobno lub startym na tarce serem „przykrywamy” sos beszamelowy. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni około 20 minut. Podajemy od razu