Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Schab pod musztardową kruszonką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zamiast zwykłej panierki przygotowałam schab pod kruszonką z bułki tartej i musztardy, wyszło pysznie i bardzo pikantnie!

Schab pod musztardową kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pod musztardową kruszonką

 

 

Sposób przygotowania:

Schab pod musztardową kruszonką
Schab kroimy na 5-6 plastrów. Plastry rozbijamy tłuczkiem (najlepiej przez folię) na cienkie placki. Oprószamy je solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron. Mięso obsmażamy na patelni i wykładamy na papierowe ręczniki, aby obciekło z tłuszczu. Bułkę tartą mieszamy z musztardą, posiekaną natką i masłem. Doprawiamy do smaku. Kruszonkę wykładamy na schab i układamy na blasze. Mięso zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15-20 minut, aż kruszonka się zarumieni i będzie chrupiąca. Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami z wody. Smacznego :)
Schab pod musztardową kruszonką
Oprószamy je solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron.
Schab pod musztardową kruszonką
Mięso obsmażamy na patelni i wykładamy na papierowe ręczniki
Schab pod musztardową kruszonką
Bułkę tartą mieszamy z musztardą, posiekaną natką i masłem.
Schab pod musztardową kruszonką
Mięso zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15-20 minut

Tagi:

tarta schab