Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab pod pierzynką z chińskich warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Dzisiejsza propozycja na podanie schabiku jest szybką i smaczną wariacją. Schab klasycznie smażony przykryty mieszanką chińskich warzyw zawsze szybciutko znika z talerzy.

Schab pod pierzynką z chińskich warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pod pierzynką z chińskich warzyw

 

  • 3 plastry schabu bk
  • 1 duże jajko
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • 300 g mieszanki warzyw chińskich
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu chilli z czosnkiem
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką z chińskich warzyw
Schab myjemy, doprawiamy solą i pieprzem i rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajko doprawiamy solą i pieprzem, roztrzepujemy.Do jajka wkładamy schab i odstawiamy na 15 minut, następnie panierujemy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron .Warzywa przesypujemy do garnka, dodajemy sos sojowy i sos chilli, dusimy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Podajemy usmażony schab pod pierzynką z duszonych warzyw
Schab pod pierzynką z chińskich warzyw
Etap 1 schab marynujemy w roztrzepanym jajku
Schab pod pierzynką z chińskich warzyw
Etap 2 następnie obtaczamy schab w bułce tarte
Schab pod pierzynką z chińskich warzyw
Etap 3 schab smażymy na rozgrzanym oleju
Schab pod pierzynką z chińskich warzyw
Etap 4 warzywa dusimy wraz z sosem sojowym i chilli