Sposób przygotowania:
Schab pod pierzynką z sera
Mięso umyć i osuszyć. Schab pokroić jak na kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić i popieprzyć z obu stron. Na patelni rozgrzać trzy łyżki oleju. Usmażyć mięso z obu stron. Następnie ułożyć tak usmażone mięso na brytfannie. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Ser pokroić w plastry. Pieczarki obrać ze skórek i drobno pokroić . Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy i do nagrzanego wrzucić pieczarki , posolić i popieprzyć i usmażyć. Po łyżce usmażonych pieczarek nałożyć na schab, następnie kukurydzę, wszystko przykryć serem żółtym , włożyć do piekarnika. Gdy ser się rozpuści , wyjąć mięso z piekarnika. Podawać na ciepło.
marietta