Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schab pod pierzynką 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab z piekarnika pod pierzynką.

Schab pod pierzynką 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pod pierzynką 2

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 cebuli
  • 1 opakowanie Pomysłu na... kurczaka z pieczarkami
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką 2
Plastry schabu rozbić tłuczkiem (można je zastąpić plastrami karkówki), ułożyć w naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, posypać nią mięso. Śmietanę wymieszać z wodą i Pomysłem na... kurczaka z pieczarkami. Polać tym mięso z cebulą. Piec w 180 stopniach przez ok. 80-90 minut.
Schab pod pierzynką 2
Rozbite plastry schabu ułożone w naczyniu do zapiekania.
Schab pod pierzynką 2
Pokrojona w kostkę cebula rozsypana na mięsie.
Schab pod pierzynką 2
Śmietana wymieszana z wodą i pomysłem na kurczaka z pieczarkami.
Schab pod pierzynką 2
Plastry schabu polane przygotowaną mieszanką.