Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Schab śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śliwki wczesniej namoczyć na kilka godzin. Mięso dokładnie umyć, osuszyć , natrzeć solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso

Schab śliwkowy

Składniki:

Schab śliwkowy

 

  • 1 kg schab
  • 200 g śliwki suszone
  • 2 szt cebuli
  • 1 łyżka smalec,
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab śliwkowy
Śliwki wczesniej namoczyć na kilka godzin. Mięso dokładnie umyć, osuszyć , natrzeć solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, obłożyć pokrojoną cebulą, i śliwkami. Skropić wodą w której moczone były śliwki może byc też bieżąca woda, dusić pod przykryciem do miękkości. Smacznego!:)