wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Schab smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne mięso do obiadu idalne

Schab smażony

Składniki:

Schab smażony

 

  • schab 6 plastrów
  • cebula 1 szt
  • olej do smażenia
  • przyprawa uniwersalna do dań
  • papryka w proszku ostra do smaku
  • pieprz i sól do smaku
  • śmietana 100 ml
  • woda 200 ml

 

Sposób przygotowania:

Schab smażony
Mięso pokrojone w plastry rozbić tłuczkiem do mięsa. Rozgrzać olej położyć mięso smażyć na złoty kolor z obu stron. W między czasie pokroić w kostkę cebulę dodac do mięsa i zezłocić z mięsem. Zalać mięso wodą i gotować je do miekkości. Pod koniec gotowania dodac prrzyprawy do smaku tj sól i pieprz, papryka w proszku. Gdy woda całkowicię się wygotuje do mięsa dodajemy śmietanę i podsmażamy razem z mięsem w razie potrzeby solimy. Mięso ze sosem podajemy do obiadu.